KIES VOOR EEN CARIÈRE ALS HONDENGELEIDER BIJ NIMO DOG SECURITY
JOUW PAD NAAR EEN SPANNEND EN BELONENDE TOEKOMST!
Ben je gepassioneerd over honden en heb je een sterk gevoel voor veiligheid? Ben jij die hondenman of -vrouw in hart en nieren en zou jij het liefste 24/7 actief willen zijn met jouw trouwe viervoeter? Dan hebben wij misschien wel de droombaan voor jou. Als hondengeleider werk je samen met je trouwe viervoeter om de veiligheid van mensen en eigendommen te waarborgen.
Hier is hoe je deze spannende en belonende carrière kunt beginnen ook als jij nog niet beschikt over de juiste diploma’s of diensthond.
Daar helpen wij je graag mee als jij over de juiste motivatie beschikt!

STAP 1:
BASISVEREISTEN
Om hondengeleider te worden, moet je aan enkele basisvereisten voldoen:
-
Leeftijd: Je moet minimaal 18 jaar oud zijn.
-
Opleiding: MBO 2 diploma beveiliger 2 of een vergelijkbaar diploma.
-
Vervoer: Je bent in het bezit van een geldig rijbewijs en eigen vervoer.
STAP 2:
SPECIFIEKE OPLEIDING EN TRAINING
Het volgen van een gespecialiseerde opleiding is essentieel. Dit omvat:

-
Beveiligingsopleiding: Voltooi een erkende beveiligingsopleiding mocht je nog niet in het bezit zijn van een erkend beveiligingsdiploma. Als jij niet in het bezit bent van een beveiligingsdiploma kom jij mogelijk in aanmerking om dit via Nimo Dog Security te behalen. Dat is afhankelijk van de regio waar je woont. Onze voorkeur gaat uit naar kandidaten die reeds in het bezit zijn van een erkend beveiligingsdiploma. Om te kunnen starten met de niveau 2 opleiding Beveiliger is een zekere vooropleiding verplicht. Voldoe je aan de volgende eisen, kun je beginnen met de opleiding:
-
Een vmbo diploma
-
Overgangsbewijs havo/vwo van 3e naar 4e leerjaar
-
Entree opleiding (mbo niveau 1),
-
Ben je een zij-instromer en wil jij wisselen van jouw huidige baan dan kijken we naar jouw ervaring en toetsen we dit apart.
-
Zelf geven we geen beveiligingsopleidingen maar we kunnen je wel helpen met het vinden van een geschikte opleider. Dit kan klassikaal of op afstand. Hou er rekening dat het behalen van een erkend beveiligingsdiploma een inspanning van je vraagt samen met je stage duurt het 9 tot 12 maanden. De kosten voor het volgen van een beveiligingsopleiding draag jezelf.
-
Wil je meer weten over de opleiding beveiliger 2 klik hier
-
Hondengeleider Training: Volg een specifieke training voor hondengeleiders. Deze training omvat zowel theoretische kennis als praktische vaardigheden in het werken met beveiligingshonden. Deze opleiding word gegeven door K9 Training Academy.

-
Achtergrondcontrole: Daarnaast is het natuurlijk ook belangrijk dat jij geen strafblad of justitieel verleden hebt. Laten wij je toe tot de opleiding tot hondengeleider dan vragen we vooraf een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag voor een baan in de beveiliging). Dit is vereist. Zonder VOG kun je niet starten. Als wij je aanmelden voor jouw stageperiode volgt er een antecedentenonderzoek door de politie. De VOG om te werken in de beveiliging moet je zelf aanvragen en betalen. Het wordt niet vergoed. Heb je een beveiligingsdiploma en vragen wij een legitimatiebewijs voor je aan, dan wordt het antecedentenonderzoek en de afgifte van het legitimatiebewijs voor de beveiliging door Nimo Dog Security vergoed. Heb jij twijfels of weet je niet of een vergrijp verjaart is neem dan contact op met de politie.
STAP 3:
CERTIFICERING
Na het voltooien van je opleiding en training, moet je gecertificeerd worden:
-
Beveiligingscertificaat: Haal een officieel beveiligingscertificaat, zoals het SVPB-diploma (Stichting Vakexamens voor de Particuliere Beveiligingsorganisaties) in Nederland. Wil je meer weten over de opleiding / exameneisen voor de opleiding beveiliger klik hier.
-
Stage: Zoek je een stageplaats. Voor de erkenning van NIMO Dog Security als leerbedrijf klik hier.
-
Hondengeleider Certificaat: Haal een geschiktheidsverklaring voor hondengeleiders.


STAP 4:
VOORTDURENDE EDUCATIE EN TRAINING
Blijf jezelf ontwikkelen door voortdurende educatie en training:
-
Bijscholing: Volg regelmatig bijscholingscursussen om op de hoogte te blijven van de nieuwste technieken en wetgeving. Een aantal worden via je werkgever verplicht gesteld zoals een VCA -basis en een BHV.
-
Training met je Hond: Zorg ervoor dat je hond voortdurend getraind en gecertificeerd blijft.
WAAROM KIEZEN VOOR EEN CARRIÈREALS HONDEN GELEIDER?
-
Spannend en Dynamisch Werk: Geen enkele dag is hetzelfde. Je werkt in verschillende omgevingen en situaties.
-
Sterke Band met je Hond: Je ontwikkelt een unieke en sterke band met je hond, gebaseerd op wederzijds vertrouwen en respect.
-
Bijdragen aan Veiligheid: Je speelt een cruciale rol in het waarborgen van de veiligheid van mensen en eigendommen.
Klaar om de uitdaging aan te gaan en een verschil te maken? Begin vandaag nog aan je reis om hondengeleider te worden bij Nimo Dog Security en ontdek een carrière vol avontuur en voldoening!
Lees de informatie op deze pagina(s) als er nog vragen of onduidelijkheden zijn.
Als je meer informatie nodig hebt over specifieke opleidingen of certificeringen, laat het ons weten!
Maak van jouw passie jouw beroep en wordt hondengeleider!
Neem contact op via 088 - 077 88 99
Kies voor de optie HR / Personeelszaken of stuur een email naar hr@nimo-security.com
VEEL GESTELDE VRAGEN
-
Kan de werkgever, Nimo Dog & Event Security BV helpen met financieren?Indien je niet over de financiële middelen beschikt kan de Nimo Dog & Event Security BV hierbij te helpen. Echter alleen als je met Nimo Dog & Event Security BV een geldige arbeidsovereenkomst hebt gesloten! De financiering door de werkgever voor medewerkers met een arbeidsovereenkomst onbepaalde tijd gelimiteerd op euro 3000,--. Voor medewerkers met een overeenkomst bepaalde tijd of de functie van aspirant hondengeleider is de financiering gelimiteerd op maximaal euro 1500,-- Mocht de werknemer een duurdere hond willen aanschaffen zal deze het bedrag boven euro 3000,- zelf moeten bekostigen. Voor de financiering sluiten de werkgever en de werknemer een geldlening af. Voor deze geldlening rekent de werkgever een wettelijke rente van 5%. De werkgever is verplicht om rente te rekenen bij een financiering. Ga alleen een financiële verplichting aan als je ook de lasten kunt dragen. We willen niet dat je in de problemen raakt door het aangaan van een financiële verplichting. De aflossing vind plaatst in maximaal 2 jaar in gelijke termijnen. De werknemer ontvangt hiervoor een aflossingsschema. Mocht de werknemer besluiten het dienstverband eerder te beëindigen of om dwingende redenen worden ontslagen dan kan de werkgever het resterende bedrag direct verrekenen. Mocht de werkgever het dienstverband beëindigen dan blijft de bestaande betalingsregeling van kracht. Werknemers met een contract voor bepaalde tijd of aspirant hondengeleiders komen alleen in aanmerking voor een geldlening indien de diensthond wordt aangeschaft via het NIMO netwerk zoals hierboven omschreven. Medewerkers met de functie hondengeleider en een contract voor onbepaalde tijd kunnen eventueel ook een geldlening ontvangen voor een de aanschaf van een diensthond uit het eigen netwerk. De kosten voor de aanschaf van de diensthond via NIMO worden vermeerderd met eventuele kosten zoals dierenartskosten voor het medische onderzoek en röntgen indien er geen foto’s zijn of deze ouder zijn dan 3 maanden eventuele ontbrekende entingen bemiddelingskosten
-
Wat zijn de wettelijke kaders van een diensthond en wanneer mag ik deze gebruiken?Doel van de inzet van de diensthond De inzet van de diensthond is specifiek gericht op de volgende doelen: 1. Bescherming: Bescherming van de hondengeleider, andere personen en eigendommen in en rond het station en de stationsomgeving. 2. Preventie: Het ontmoedigen van overlastgevers zoals slapers, dak- en thuislozen door de zichtbare aanwezigheid van de hond. 3. Ondersteuning bij risicovolle situaties: Bij incidenten met agressie of grote groepen draagt de diensthond bij aan: Het creëren van een veilige werkafstand. Het ontmoedigen van mensen met slechte intenties. De verdediging van de hondengeleider en andere betrokkenen. Kernprincipes bij de inzet van een diensthond 1. Proportionaliteit: De inzet van de diensthond moet altijd in verhouding staan tot de ernst van de situatie. Een zorgvuldige afweging tussen voordelen en nadelige gevolgen is essentieel. Waar mogelijk dienen minder ingrijpende maatregelen de voorkeur te krijgen. 2. Subsidiariteit: Diensthonden worden alleen ingezet wanneer alle andere middelen niet effectief blijken. De noodzaak en effectiviteit van de inzet moeten continu worden geëvalueerd. 3. Doeltreffendheid: De inzet van een diensthond moet bijdragen aan de-escalatie of het oplossen van een probleem. De veiligheid van zowel de hondengeleider als de diensthond staat altijd voorop.
-
Trainen en verder opleiden van de werkhondAls blijkt dat jouw werkhond nog niet klaar is om deel te nemen aan een toetsing dan bieden wij aan om daar samen naar te kijken hoe jij als geleider over de juiste kennis en vaardigheden gaat beschikken om de hond de programmaeisen aan te leren. Hierbij kunnen wij ondersteunen op vaste dagen en tijdstippen op een van onze trainingslocaties door het land. Het is de bedoeling dat we binnen 6 maanden dit doel bereiken. Dit vraagt mogelijk veel tijd en inzet van de geleider en de werkhond. Het is onze ervaring dat dit moet lukken met werkhonden die bijvoorbeeld over een IPO1 certificaat beschikken of vergelijkbaar. Aangezien niet alle combinaties hetzelfde zijn verzorgen we een stuk maatwerk.
-
Wat wordt er bedoelt met een werkhond, diensthond of politiehond?Om te mogen deelnemen aan een examen voor het behalen van de geschiktheidsverklaring moet jouw hond behoren tot een erkend werkhondenras of een kruising van een herderachtige met de duidelijke uiterlijke kenmerken en karaktereigenschappen van een herderachtige. Indien men hieraan twijfelt kan jouw hond geweigerd worden bij een toetsing. Dit ter beoordeling van de keurmeesters. Kruisingen van stafford, pitbull, mastiff ed. worden bij voorbaat uitgesloten. Twijfel je of je werkhond zou worden toegelaten voor een geschiktheidsverklaring neem dat contact met de Raad van Beheer. Klik hier. Een diensthond is een speciaal getrainde hond die mensen helpt met verschillende taken. Deze honden worden vaak ingezet om mensen met een lichamelijke beperking, een zintuiglijke beperking, of een medische aandoening te ondersteunen maar ook voor beveiligingstaken en zoeken naar stoffen of personen. Hier enkele voorbeelden; Beveiligingshonden: Deze honden worden getraind om eigendommen en mensen te beschermen. Ze kunnen patrouilleren, indringers opsporen en hun begeleiders waarschuwen voor mogelijke bedreigingen. NDD-honden (Narcotics Detection Dogs): Deze honden zijn gespecialiseerd in het opsporen van illegale drugs. Ze worden vaak ingezet door de politie en douane om drugs te vinden in voertuigen, gebouwen, bagage en andere locaties. EDD-honden (Explosives Detection Dogs): Deze honden zijn getraind om explosieven en bommen op te sporen. Ze worden gebruikt bij veiligheidscontroles op luchthavens, evenementen en andere gevoelige locaties. Zoekhonden: Deze honden worden ingezet om vermiste personen op te sporen. Ze kunnen zowel levende mensen als stoffelijke overschotten vinden en worden vaak gebruikt bij zoek- en reddingsoperaties. Een politiehond is een hond die door de politie wordt gebruikt om verschillende politietaken uit te voeren, zoals het opsporen van misdrijven en het handhaven van de openbare orde. Deze honden worden zorgvuldig geselecteerd en getraind om specifieke taken uit te voeren. Hier zijn enkele soorten politiehonden en hun functies: Surveillancehonden: Deze honden helpen bij patrouilles en kunnen agressief reageren op commando om hun begeleider te beschermen. Speurhonden: Deze honden zijn getraind om specifieke geuren te herkennen, zoals menselijke geur, drugs, explosieven of brandversnellers. Aanhoudingshonden: Deze honden helpen bij het arresteren van verdachten en kunnen hen vastgrijpen en vasthouden totdat de politie arriveert. Politiehonden zijn essentieel voor de veiligheid en efficiëntie van politiewerk. Ze werken nauw samen met hun begeleiders, ook wel hondengeleiders genoemd, en worden vaak beschouwd als onmisbare leden van het politieteam. Heb je nog meer vragen over politiehonden of hun training. klik hier. In de volksmond op al deze 3 termen door elkaar gebruikt. Wij spreken liever van een diensthond.
-
Hoe weet ik of mijn werkhond geschikt is om mogelijk een geschiktheidsverklaring te behalen?Jouw werkhond moet over een gezonde portie werklust beschikken. De beveiligingswerkzaamheden als hondengeleider hebben vooral een preventief karakter. Een daadwerkelijke inzet van de hond is een grote uitzondering en is gehouden aan strikte wettelijk kaders. Maar realiseer je wel dat jouw hond je moet willen en kunnen verdedigen in geval van nood. Dat wordt ook getoetst in het programma van de geschiktheidsverklaring. Klik hier voor het programma van de Nederlandse Bond voor de Diensthond (NBvdD) of hier voor het programma van de Koninklijke Nederlandse Politiehonden Vereniging (KNPV) Om samen te kijken of je werkhond geschikt is nodigen wij je uit om een middag naar een van onze trainingslocaties te komen en een aantal oefeningen te laten zien zoals het zoeken (verwijzen of apporteren), appél, gehoorzaamheid, een bijtoefening met daarbij het bewaken en lossen. Uiteraard kijken wij naar de hele combinatie en naar de potentie. Het kan best zijn dat dit nog heel pril of ruw is maar de potentie moet er wel zijn. Het is geen probleem als er “huiswerk” is. Hierin geven wij ook begeleiding. Onze instructeurs zullen alleen maar kijken en vragen stellen. Alle handelingen doe jij zelf. Wij zorgen voor een helper. We zijn er niet om iemand uit te lachen. we zijn er om je te helpen met opbouwende kritieken en een indicatie te geven waar je ongeveer staat en wat de te verwachten trainingsarbeid. Maar we zijn ook eerlijk. Soms is het niet de hond waar het aan schort maar aan de geleider. Dat geven we je ook mee. Maar ook hier met het doel je te groeien samen met je trouwe viervoeter. Wij accepteren het niet als jij jouw hond straft of op welke manier dan ook mishandeld, wij werken niet met stroom of andere middelen om pijn toe te brengen. Deze middelen willen wij ook niet zien. Niet tijdens de demo, onze trainingen, de opleiding en zeker nooit tijdens het werk.
-
Met welke (terugkerende) kosten moet ik rekening houden na de aanschaf van de diensthond?Incidentele kosten Pension of opvang: Als de hond tijdelijk elders moet verblijven, bedragen de kosten €20 - €50 per dag. Trainingsmaterialen: Voor vervanging of onderhoud van materialen zoals bijtmouwen en ballen. Kosten: €100 - €300 per jaar. Totale jaarlijkse kosten Basiskosten: Totale jaarlijkse kosten exclusief onverwachte, incidentele of optionele uitgaven: €1.445. Incidentele kosten: Afhankelijk per situatie en keuzes en voorkeur. Onverwachte uitgaven: Deze kosten zijn afhankelijk van de situatie, bijvoorbeeld bij blessures of andere gezondheidsproblemen. Denk aan röntgenfoto's, specialistische behandelingen, operaties of andere complexe ingrepen. Er is geen vast bedrag, omdat dit situatiegebonden is en sterk kan variëren. Uitleg per categorie Vaste jaarlijkse kosten Voeding: Diensthonden hebben vaak hoogwaardig voer nodig vanwege hun verhoogde energiebehoefte. De kosten hangen af van het merk en de grootte van de hond. Dierenartszorg: Jaarlijkse controles, vaccinaties en preventieve behandelingen tegen parasieten zijn essentieel. Verzekering (optioneel): Een huisdierenverzekering kan onverwachte medische kosten en aansprakelijkheid dekken. Training en contributie: Hondenclub: Voor periodieke trainingen en sociale activiteiten. Bond: Lidmaatschapskosten voor de NBVDD. Benodigdheden: Halsbanden, lijnen, tuigjes, en andere uitrusting kunnen jaarlijks aan vervanging toe zijn. Incidentele kosten Speciaal voer of supplementen: Soms vereist de hond dieetvoer of aanvullende voeding. Pension of opvang: Als de hond tijdelijk niet bij de begeleider kan blijven. Trainingsmaterialen: Vervanging of onderhoud van bijtmouwen, ballen en andere benodigdheden. Totale jaarlijkse kostenindicatie: Basiskosten: De basisuitgaven bedragen gemiddeld €1.445 per jaar. Incidentele kosten: Afhankelijk per situatie, keuzes en voorkeur. Onverwachte uitgaven: Deze kosten zijn afhankelijk van de situatie, bijvoorbeeld bij blessures of andere gezondheidsproblemen. Denk aan röntgenfoto's, specialistische behandelingen, operaties of andere complexe ingrepen. Er is geen vast bedrag, omdat dit situatiegebonden is en sterk kan variëren.
-
Wat is een geschiktheidsverklaring of toetsing?De geschiktheidsverklaring of toetsing is een wettelijke vereiste om als beveiliger samen met jouw diensthond werkzaamheden te mogen verrichten. Als jij in het bezit bent van een geldig beveiligingsdiploma dan mag je werken als beveiliger maar nog niet als hondengeleider. Om te mogen werken als hondengeleider dien jij samen met jouw werkhond een geschiktheidsverklaring te behalen. Dit wordt ook wel de toetsing genoemd. Tijdens deze toetsing laat jij een aantal verplichte oefeningen / handelingen zien samen met jouw hond aan de hand van vooraf gestelde programmaeisen. Deze oefeningen bestaan uit subonderdelen waarbij je een bepaald puntenaantal moet behalen. Dit wordt beoordeeld door onafhankelijke keurmeesters. Heb jij aan het einde van de toetsing voldoende punten behaald dan ben je geslaagd en ontvang jij samen met de werkhond een geschiktheidsverklaring voor de duur van minimaal 2 jaar. Jij mag dan met deze hond als hondengeleider werken. Heb je nog andere werkhonden? Dan mag je daar alleen mee werken als jij ook hiermee een geschiktheidsverklaring hebt behaald. Honden zonder geschiktheidsverklaring mogen niet mee naar beveiligingswerkzaamheden. Je kunt een geschiktheidsverklaring verklaring behalen via de Koninklijke Nederlandse Politiehonden Vereniging (KNPV) of Nederlandse Bond voor de Diensthond(NBvdD) Op de geschiktheidsverklaring staan de gegevens van de hondengeleider en de gegevens van de diensthond en de datum wanner de geschiktheidsverklaring is behaald en de geldigheidsduur. < voorbeeld geschiktheidsverklaring KNPV > < voorbeeld geschiktheidsverklaring NBvdD > Middels het behalen van de geschiktheidsverklaring toon jij aan dat je samen met de diensthond een gecertificeerde combinatie vormt, de hondengeleider heeft de diensthond onder uiteenlopende situaties onder controle. Jij bent een team. Dat straal je ook samen uit. De geschiktheidsverklaring dien je samen met je legitimatiebewijs op eerste verzoek te tonen aan een opsporingsambtenaar (lees politieagent) bijvoorbeeld bij een controle door Bijzondere Wetten of Korpschef Taken van je beveiligingswerkzaamheden op bijvoorbeeld een evenement. Wij zullen je begeleiden in het programma van de NBvdD. Om de simpele reden dat dit programma gemakkelijker is en toegankelijker. klik hier voor het keuringsreglement beveiligingssurveillancehond Op de websites van de Bond voor de Diensthond en de KNPV kun je ook terugvinden wanneer er een zogenaamde toetsing voor het behalen van de geschiktheidsverklaring wordt gehouden. Het is altijd raadzaam om eens zo’n toetsing vooraf eens te bezoeken. Deze zijn over het algemeen vrij toegankelijk. Wij zullen altijd proberen om een toetsing op eigen terrein te houden. Dat is voor de geleider en de werkhond het minst stressvol. Na het behalen van een geschiktheidsverklaring is jouw werkhond een diensthond. Jij mag er immers beveiligingswerkzaamheden (diensten) mee verrichten. Als jouw werkhond geslaagd is voor een certificaat van de KNPV wordt dit in de volksmond ook wel een politiehond genoemd. Als hondengeleiders in de beveiliging spreken we altijd van een diensthond.
-
Aanschaf van een diensthondNimo Dog Security ( NDE ) bied de mogelijkheid om medewerkers te ondersteunen bij de aanschaf van een diensthond. Dat kunnen we o.a. doen door het openstellen van ons netwerk, het leveren van kennis en het helpen financieren. Voordat je de keuze maakt om een diensthond aan te schaffen is het belangrijk dat je een afweging maakt of dit past bij jezelf als persoon en je woonsituatie. Ben je alleenstaand, heb je een gezin, zijn er kinderen, welke leeftijd, is er ervaring in de omgang met diensthonden, heb je een tuin of woon je op 4 hoog zonder lift? Dat zijn allemaal vragen die je jezelf en eventuele huisgenoten moeten stellen. Een diensthond vraagt veel tijd en aandacht en je ontvangt voor een diensthond met een geschiktheidsverklaring een hondenvergoeding maar je het moet het vooral heel graag willen. Je moet een passie voor honden, hondentraining en het vak als hondengeleider hebben. Realiseer je dat je een levend dier koopt, dat volledig van je afhankelijk is als het gaat om welzijn en verzorging. Het is niet moeilijk om een goede baas te zijn maar het vraagt wel om je tijd en aandacht, om consequent handelen en het willen ontwikkelen van een relatie waarbij duidelijk is wat de verhoudingen zijn tussen de geleider en de diensthond. Kan de werkgever helpen met zoeken naar een geschikte diensthond? Werkgever gaat binnen het netwerk opzoek naar een ogenschijnlijk geschikte hond. Voordat de hond wordt aangeboden aan de werknemer wordt deze door een dierenarts medisch onderzocht en geröntgend. Indien de dierenarts een negatief advies geeft inzake de gezondheid zal de werkgever de aanschaf niet financieren. Werkgever gaat pas zoeken naar een geschikte diensthond binnen het netwerk als de werknemer kan aantonen over de juiste huisvesting / leefomstandigheden te beschikken. Bij voorkeur doormiddel van een buitenkennel met een stuk tuin. Hier kan onder omstandigheden vanaf geweken worden. Werknemer zal de gelegenheid worden geboden, samen met de opleidingscoördinator van NDE, om de vaardigheden, gedrag en geschiktheid van de aankomende diensthond te onderzoeken. Eisen vanuit de werkgever; werkhondenras, minimumleeftijd 18 maanden, maximum leeftijd 6 jaar, sociaal, binnen 6 maanden kunnen halen van een geschiktheidsverklaring, medisch gezond. Indien de opleidingscoördinator van NDE akkoord gaat met de aanschaf dan is het laatste woord aan de werknemer. Deze bepaald of de aanschaf wordt voltooid. Indien de werknemer wil overgaan tot aanschaf treed een automatische afkoelperiode van 24 uur in werking. De werknemer gaat zonder de hond huiswaarts en overlegd daar eventueel wat hij / zij geeft gezien en bedenkt of men wil overgaan tot aanschaf. Na 24 uur laat de werknemer aan de opleidingscoördinator van NDE weten dat deze wil overgaan tot aanschaf van de diensthond of niet. Nadat de directie van NDE is geïnformeerd en akkoord heeft gegeven zal een eventuele lening overeenkomst worden opgemaakt. De werknemer zal deze na akkoord digitaal tekenen en de werkgever zal overgaan tot aankoop van de diensthond. Op dat ogenblijk is de werknemer eigenaar van de diensthond. Mocht de werknemer na de aanschaf besluiten dat deze diensthond toch niet geschikt is of bij de eigen situatie past om wat voor reden dan dient de werknemer dit kenbaar te maken bij de werkgever zodat samen kan worden gekeken naar een oplossing. De werkgever zal de medewerker adviseren maar de werknemer is verantwoordelijk voor eventuele kosten die hieruit voortvloeien. Middelen die voortvloeien uit de verkoop van de diensthond zullen in eerste aanleg worden gebruikt om de financiering af te lossen. Een eventueel positief bedrag is voor de werknemer, een tekort zal worden ingehouden conform de geldleningsovereenkomst. Kan de werkgever helpen met financieren? Indien je niet over de financiële middelen beschikt kan de werkgever hierbij te helpen. De financiering door de werkgever voor medewerkers met een arbeidsovereenkomst onbepaalde tijd gelimiteerd op euro 3000,--. Voor medewerkers met een overeenkomst bepaalde tijd of de functie van aspirant hondengeleider is de financiering gelimiteerd op maximaal euro 1500,-- Mocht de werknemer een duurdere hond willen aanschaffen zal deze het bedrag boven euro 3000,- zelf moeten bekostigen. Voor de financiering sluiten de werkgever en de werknemer een geldlening af. Voor deze geldlening rekent de werkgever een wettelijke rente van 5%. De werkgever is verplicht om rente te rekenen bij een financiering. Ga alleen een financiële verplichting aan als je ook de lasten kunt dragen. We willen niet dat je in de problemen raakt door het aangaan van een financiële verplichting. De aflossing vind plaatst in maximaal 2 jaar in gelijke termijnen. De werknemer ontvangt hiervoor een aflossingsschema. Mocht de werknemer besluiten het dienstverband eerder te beëindigen of om dwingende redenen worden ontslagen dan kan de werkgever het resterende bedrag direct verrekenen. Mocht de werkgever het dienstverband beëindigen dan blijft de bestaande betalingsregeling van kracht. Werknemers met een contract voor bepaalde tijd of aspirant hondengeleiders komen alleen in aanmerking voor een geldlening indien de diensthond wordt aangeschaft via het NIMO netwerk zoals hierboven omschreven. Medewerkers met de functie hondengeleider en een contract voor onbepaalde tijd kunnen eventueel ook een geldlening ontvangen voor een de aanschaf van een diensthond uit het eigen netwerk. De kosten voor de aanschaf van de diensthond via NIMO worden vermeerderd met eventuele kosten zoals dierenartskosten voor het medische onderzoek en röntgen indien er geen foto’s zijn of deze ouder zijn dan 3 maanden eventuele ontbrekende entingen bemiddelingskosten <voorbeeld van een lening overeenkomst aanschaf diensthond >
NEEM CONTACT
MET ONS OP
Nimo Dog & Event Security BV
Kerkhofstraat 21
5554 HG Valkenswaard